Relogged Home / balbek bureau

Relogged Home / balbek bureau

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography

Idea. The challenge’s identify, Relogged, refers to its important goal, which is to reinterpret the log cabin idea. It additionally performs with the vibe of the placement – a spot the place nature and comfy, tranquil residing converge. Whereas exploring examples of redesigned log cabins, we could not discover any references that matched our preferences and total imaginative and prescient. Subsequently, we determined to belief our instinct.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Column, Beam

We opted for a contrasting resolution for the darkish wooden on the partitions – gentle wall panels and textiles, impartial concrete flooring, and easy, minimalist geometry. As for the general inside idea, the consumer’s stylistic reference was Rick Owens’ condominium within the Italian metropolis of Concordia – grungy, brutal, and utilitarian.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Dining room, Chair

Challenges. The consumer’s first request was an entire departure from the traditional aesthetics of the log home. Throughout the discussions, a call was made to adapt the log home to a contemporary design whereas preserving the uncovered wooden contained in the rooms. This choice was additionally technically motivated – totally protecting the wooden would have been problematic because of the motion of the home’s timber. Because the homeowners hire the home, we needed to implement our concepts with minimal effort – utilizing pinpoint building adjustments and furnishings and inside options.

Relogged House / balbek bureau - Image 35 of 38
Relogged House / balbek bureau - Image 37 of 38

The outside of the log home was dark-hued, so we determined to unify the colour and tone of the wooden inside with a darkish shade. Within the seek for the proper possibility, we examined completely different colours and decided the correct amount of layers till we achieved the specified impact. Earlier than staining, your entire log floor was sanded. Moreover, we eliminated as many trimmed beams from the log construction as attainable to make the strains and geometry seem cleaner.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Dining room, Table, Windows

Inside. The doorway to the residing space is designed as a glass vestibule. Symmetrical stairs within the grand corridor result in the second ground. The staircase construction is a wooden-clad steel console. In step with the general idea of minimalist design and clear geometry of parts, in addition to the consumer’s request, the steps are with out handrails.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Stairs, Concrete, Column, Handrail, Beam

To the left of the doorway is a house theater. There’s a step on the entrance since there was once a storage with a special ground stage, making the theater space recessed. Based on the consumer’s suggestion, the partiti
ons are paneled with plywood. The steel cupboards within the theater are custom-made based mostly on the bureau’s sketches and are additionally positioned in different rooms of the home, performing as unifying parts within the inside.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Bedroom
Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Bedroom

The passage from the house theater results in the kitchen. In distinction to wooden, the kitchen furnishings is adorned with steel so as to add a way of know-how and modernity to the inside. The big kitchen island is fabricated from concrete, and the kitchen chairs are classic.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Kitchen, Beam
Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Kitchen, Windows, Chair, Beam

The spacious lounge has home windows overlooking the river. Reverse the doorway to the home, there’s a fire coated with concrete panels. The partitions are completed with plaster imitating concrete. Microcement is used for the flooring all through the home. The lounge’s centerpiece is a big couch from the propro furnishings model. Close to the hearth space, there are vertical steel cabinets for a considerable library and a comfortable studying chair. For comfort, the cabinets are outfitted with movable steel stairs.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Chair

The eating space and the cupboard are to the precise of the principle corridor. We eliminated the partitions between the lounge, kitchen, and eating space, merging them into an open house, whereas preserving the unique log beams. The partitions of the home show work from the consumer’s personal assortment. The inside furnishings is a mix of the designer’s strategies and classic items collected by the consumer.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography
Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Table, Chair

Throughout the course of, most home windows have been changed, aside from the big frontal window spanning two flooring. Extra vertical home windows have been added to the eating space and cupboard to usher in extra pure gentle and add dynamism to the house.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Chair, Bench

On the second ground, to the precise of the steps, is the first bed room with a wardrobe and a toilet. We added one other symmetrical window within the ceiling to let extra pure gentle into the bed room. As per the consumer’s request, the bed room partitions are paneled with wooden, utilizing wood veneer wall panels, which helped to separate the bed room from different rooms in the home stylistically and improved sound insulation.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Bedroom, Bed
Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Kitchen, Windows, Beam

The big mattress was custom-made, initially contemplating an all-metal design, however finally a extra sensible possibility was chosen with a large steel cupboard. Classic lamps complement the inside, and a big mirrored display screen is positioned reverse the mattress. The radiators have been additionally changed within the rooms with steel ones, becoming the general model.

In distinction to the wood partitions and log texture, the loos are adorned in a easy and fashionable model with a micro cement end.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Bathroom, Windows, Sink
Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Bathroom

To the left of the steps are two youngsters’s bedrooms with a shared toilet. Each youngsters’s rooms function delicate zones based mostly on the same precept. The “nook” and the mattress with delicate upholstery have been custom-made based mostly on our designer’s sketches. We added wardrobes and steel cabinets within the rooms. The second-floor rooms introduced challenges with the ground stage because of the nature of the wood construction in such homes.

Relogged House / balbek bureau - Interior Photography, Windows, Beam


Posted

in

by