Gabbro Refinería Condominium Constructing / Ambrosioni Balparada Arquitectos

Gabbro Refinería Condominium Constructing / Ambrosioni Balparada Arquitectos

Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Interior Photography, Facade

Textual content description supplied by the architects. The Gabbro Refinery constructing is situated in a rising neighborhood within the metropolis of Rosario. This residential constructing consists of a floor ground and three flooring, that are related by an elevator and an open staircase.

Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Exterior Photography, Facade
Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Interior Photography, Stairs, Facade, Concrete

The volumetric and inflexible construction flows and harmonizes with the vegetation, coexisting and making a pleasant hyperlink between the crammed and empty areas it produces. 

Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Interior Photography, Windows, Facade
Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Interior Photography
Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Image 20 of 21

The locking of volumes not solely permits for distinctive conditions throughout the facade but additionally facilitates the elimination of columns (as a standard structural component). The selection of major materials used on this work is uncovered concrete. This alternative relies on the seek for noble getting old of the constructing over time. 

Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Interior Photography, Table, Chair, Beam
Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Interior Photography, Table, Windows, Chair, Beam
Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Image 16 of 21

Lastly, the construction is designed in reverse to conventional logic, the place the bigger volumes and weights are organized from high to backside. The volumetry tries to disintegrate, reaching the bottom ground with a view to obtain extra pleasant contact with pedestrians.

Gabbro Refinería Apartment Building / Ambrosioni Balparada Arquitectos - Exterior Photography