AB Home / Atelier Boter

AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Kitchen, Table, Chair, Countertop

Textual content description offered by the architects. The AB Home is a double-height unit positioned on the fifth ground of an condo in Pingtung Metropolis, our first home as architectural designers, the 2 of us and a child. The unit was purchased when the condo was nonetheless below building. We had the chance to change the unique 4-bedroom format to higher recognize the pure gentle and air flow the unit is presented with.

AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Stairs, Windows, Beam, Handrail
AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Table, Shelving, Chair, Windows
AB House / Atelier Boter - Image 22 of 23
AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Kitchen, Windows

A lot of the preliminary partitions had been eliminated to create a way of openness to enhance the double-height house. As one enters, the sky could be seen by means of the double-height outer wall; the view straight to the greens on the balcony, by means of the kitchen and eating house, welcomes him. Ample openings on the outer wall brighten the quantity of the house, because the air gently flows. The open kitchen expands towards the balcony. An L-shaped kitchen counter divides the kitchen from the entryway; the hard-to-use nook kitchen counter is open towards the entryway to accommodate a shoe rack for on a regular basis footwear. The initially shared rest room adjoining to the kitchen was remodeled right into a storeroom, with its wall pushed inward to create space for a wider kitchen.

AB House / Atelier Boter - Interior Photography
AB House / Atelier Boter - Image 23 of 23
AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Stairs, Handrail

The eating space is the fireside of the home. The dwelling house on the preliminary plan was eliminated for an even bigger eating space, as we noticed that we are inclined to spend time with household and mates on the eating desk. The world acts as a eating house, a workspace, and a gathering house on the identical time. A desk peak wall cupboard subsequent to the eating desk is to hold objects when swapping capabilities on the eating desk. Whereas the balcony can’t be prolonged outward, we greedily prolonged it inward as a substitute. The materiality of the balcony ground flows into the eating space, utilizing its tactility to carry one into the balcony ranging fr
om the within. Folding doorways on the balcony maximize opening for air flow. On a breezy summer time afternoon, we sit near the folding doorways and really feel like we’re on the balcony.

AB House / Atelier Boter - Interior Photography
AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Kitchen

A steel platform on the mezzanine can simply be discerned within the open house. The platform results in the again laundry space and serves as a private working house overlooking the open house. Curved edges of the platform, perforated flooring, and skinny railings reduce the platform’s weight within the double-height house. The partitions on the mezzanine are additionally largely eliminated to reinforce interactions between the primary ground and the mezzanine. A delicate curtain partition divides the master suite from the small dwelling house subsequent to the mezzanine balcony. When the curtain opens, the small dwelling house turns into an extension to the master suite, whereas each areas get pleasure from cross air flow. A projector tasks from the small dwelling house to the other wall to indulge the double-height void.

AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Table, Beam
AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Stairs, Handrail

We hope that this home of openness, with its concord between totally different areas, enriches our on a regular basis lives as we slowly develop as a household.

AB House / Atelier Boter - Interior Photography, Table, Chair


Posted

in

by