Upkeep 1:1 – Making a Assembly Place / ETH Zürich + College of Antwerp

Upkeep 1:1 – Making a Assembly Place / ETH Zürich + College of Antwerp

Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Exterior Photography, Facade

Textual content description offered by the architects. As a part of the 18th Venice Structure Biennale 2023, the German Pavilion arrange a reuse laboratory: specializing in care, restore, and upkeep, leftover supplies from over 40 nationwide pavilions of the 2022 Venice Artwork Biennale have been fastidiously collected and saved whereas housing a workshop the place these supplies could possibly be reworked and ready for brand spanking new initiatives. Beneath the title Upkeep 1:1, a number of universities have been invited for one week every to develop and implement initiatives utilizing the obtainable supplies that will straight profit the area people.

Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Exterior Photography, Facade
Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Exterior Photography

The 6-day design & construct workshop “Creating a gathering place” was primarily based at Campo Sportivo Jacopo Reggio, Lido, a neighborhood soccer membership for which a central assembly place was constructed as an enclosed terrace subsequent to an current bar. Beneath the supervision of Mario Rinke and Alessandro Tellini, 18 individuals from the College of Antwerp, ETH Zurich, and the College of Venice labored on-site and within the workshop within the German Pavilion. Carefully entangled with the area people and the present materials panorama, the workshop explored the reuse of building elements as a novel materials and social follow.

Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Interior Photography, Windows, Beam, Chair
Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Interior Photography, Windows, Beam

Given for the mission was the fragile metal construction that beforehand served because the structural help for the tent building of the terrace. Strictly adhering to the ideas of availability-based design, the individuals first fastidiously analyzed the fabric inventory and mirrored on the architectural and technical potential in relation to the given website. Furthermore, they conceived simple design approaches for the brand new constructing envelope, with its completely different sides responding particularly to the capabilities and the actual qualities of the environment. The design was developed in such a approach that the elements could possibly be taken aside and reused later elsewhere.

Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Exterior Photography, Facade

Among the many given supplies, squared timber, wood beams, material panels, cement fiber boards, multiplex wooden panels, foam boards, and metal sheets have been delivered to the development website by boat. Working then solely on-site, the scholars targeted in teams on one aspect of the envelope and developed a building system by way of full-scale exams and variations. In solely three days, the development was accomplished, and the remaining supplies have been shipped again to the German pavilion.

Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Exterior Photography, Windows
Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Exterior Photography, Windows

The design displays the requirements of the area people and their various wants all year long. Completely closed to the bottom with corrugated concrete panels and to the aspect with the cement fiber boards, the terrace could be absolutely opened in the direction of the pitch utilizing removable light-weight frames fitted with materials. To permit good airflow throughout the enclosure within the scorching summers, the identical body system has been used for the slim strip on the prime of the concrete wall. On the within, the largely closed aspect wall directs the view to the enjoying subject or by way of the round window to the doorway of the sports activities floor. From the skin, this most elaborately completed aspect is the face of the brand new café part that guests strategy first. Right here there may be additionally a big golden mirror that the athletes can use whereas freshening up on the faucets.

Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Interior Photography, Brick, Facade
Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Exterior Photography, Fence, Facade, Windows
Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Interior Photography, Beam, Handrail

The brand new building establishes a twofold notion of the follow of continuous constructing as a substitute of changing: The development supplies have been reintroduced in a constructional and architectural afterlife (permitting much more attainable afterlives), releasing new meanings in a unique context, whereas they redefined the café constructing within the act of continuation of the present. Thus, the availability-based design has led to an authentic results of an open architectural and academic experiment.

Maintenance 1:1 – Creating a Meeting Place / ETH Zürich + University of Antwerp - Exterior Photography, Door, Stairs