SSR Sombreiros Home / Gálvez & Márton Arquitetura

SSR Sombreiros Home / Gálvez & Márton Arquitetura

SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 14 of 36

Textual content description offered by the architects. This “L” formed residence is positioned in a condominium within the countryside of the state of São Paulo, in an uphill terrain of roughly 3.000,00 m2. The only-story home has a top of three,0 m and comprises giant eaves to guard in opposition to daylight and rain.

SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 27 of 36
SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 32 of 36

The residing and eating rooms are built-in with a lined balcony and gourmand space by sliding doorways constructed into masonry, creating huge and broad areas. The construction of the home consists of concrete in its base and a canopy fabricated from metallic profiles that help prestressed concrete panels, waterproofed with a PVC blanket.

SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 20 of 36
SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 19 of 36

The flat roof offers a big space for photo voltaic panels and capturing rainwater for reuse in backyard irrigation. Coating supplies reminiscent of stone, pure wood slats, travertine marble on the flooring, rustic wood flooring within the bedrooms, and PVC home windows with wood frames.

SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 28 of 36

The bed room hall has floor-to-ceiling pivoting home windows offering rhythmic lighting and pure air flow. This system was thought of a rest area with a sauna and SPA room overlooking the backyard. The swimming pool is positioned to the aspect, creating area for a big central garden. It’s lined with black volcanic stone, mirroring the sky. To additional benefit from the panorama and the pool, a small open residing area was made by a cantilevered metallic pergola.

SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 30 of 36
SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 5 of 36

Subsequent to the home, an impressive jabuticabeira tree was strategically planted by panorama gardener Luciana Moraes, as a way to create shade on the porch throughout the afternoons.

SSR Sombreiros House / Gálvez & Márton Arquitetura - Image 13 of 36