Residência ZV / F:Poles Arquitetura

Residência ZV / F:Poles Arquitetura

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Exterior Photography, Windows

Textual content description supplied by the architects. Situated within the inside of São Paulo within the metropolis of Sorocaba, the historical past of Residence ZV started with the shoppers’ contact with our workplace and the will, from the start, to have a home that occupied the minimal potential of the lot, maximizing the free areas for gardens and landscaping. Moreover, there was a need for the home to have a 360-degree balcony from which they might stroll across the perimeter of the residence to view the landscapes of the valleys surrounding the lot.

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Interior Photography, Garden, Courtyard
Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Interior Photography, Facade, Beam

For the makes use of, the demand is from a younger household of three individuals, a pair and a toddler, who wish to obtain family and friends. Along with the social space, the TV room and the workplace have been essential environments, being an area the place they might admire literature, music, and films. 

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Interior Photography, Dining room, Chair, Beam

Concerning the materiality, they introduced us a requirement that we actually wish to work with, the will for lots of vegetation, inside and outdoors the residence. Moreover, it was requested that pure supplies be current, equivalent to uncovered concrete, wooden, burnt cement, and stones with pure soil. 

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Exterior Photography, Garden

With that, the design technique was for when getting into the residence, the particular person is invited to stroll by means of a path amidst vegetation, stones, and pure mild, with the view of the backyard within the background. The challenge goals to deliver vegetation, which is often discovered outdoors, into the inside of the residence, making a composition with the supplies used, equivalent to stone, corten metal plate, wooden, and uncovered concrete, at all times composing components to steadiness the sensations within the environments. It may well deliver collectively family and friends to socialize and ponder nature, establishing a direct reference to it. 

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Exterior Photography, Garden
Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Interior Photography
Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Interior Photography

The residence is developed on two flooring, with the social space, service, and visitor suite on the bottom ground and the intimate space, with non-public suites and a pantry on the higher ground. All bedrooms have entry to a peripheral balcony, permitting materials and visible reference to the skin, guaranteeing a view of the horizon. 

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Interior Photography, Table, Beam, Patio
Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Image 44 of 51
Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Interior Photography, Living Room, Windows, Chair, Beam

The challenge follows a conceptual materiality line that’s given by means of the concept a floor quantity that touches the bottom is fully lined in pure stone, this quantity serves as a sort of base for the higher block, which has numerous materiality, being structured in uncovered concrete plates, with eaves lined in wooden and corten metal plates. 

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Exterior Photography
Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Image 45 of 51
Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Interior Photography, Bedroom, Bed

The ornament was conceived to enrich the supplies already used within the environments. With pure components and items with shade and id, it was potential to determine the steadiness of the compositions of the environments. Moreover, we take into account that the landscaping challenge by Jardim Bossa workplace is as essential because the architectural challenge, since, particularly on this challenge, structure, and landscaping go hand in hand in an indispensable means. 

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Exterior Photography, Garden, Courtyard

Within the challenge, we even have some furnishings by Carlos Motta and the participation of Ateliê Pedro Petry and Jardim Bossa within the conception and execution of some environments, such because the Grasp Suite and likewise the Visitor Suite and Workplace/Library.

Residência ZV / F:Poles Arquitetura - Exterior Photography, Windows