Convention Corridor in Niumatang / Atelier RenTian

Convention Corridor in Niumatang / Atelier RenTian

Conference Hall in Niumatang / Atelier RenTian - Exterior Photography

Textual content description supplied by the architects. The challenge is situated on the middle of Niumatang village in Liyang. Initially, it was a small grove, and the open area by the grove was the place villagers preferred to assemble and chat. Based mostly on respect for native habits and sensible wants, the native leaders determined to remodel the small grove right into a village meeting corridor within the forest, making a public area for showcasing the village’s historical past and facilitating neighborhood communication and conferences. Niumatang village is a village of Wenzhou immigrants. Throughout our communication with the native property house owners, we proposed setting up a public constructing with distinctive Wenzhou architectural options to answer the village’s distinctive historic growth.

Within the minds of the native villagers, the meeting corridor holds a standing much like that of ancestral halls in conventional villages, embodying individuals’s hopes and desires for the previous and the longer term. The design of the meeting corridor was chosen to echo the type of ancestral halls in conventional Wenzhou residences. Wenzhou residences within the Yongjia space have distinctive architectural options, particularly within the eaves part, with flat ridge beams, double eaves, and upturned ends, making them extremely identifiable. These architectural traits of the Ou fashion additionally served because the inspiration for the design of this meeting corridor.

Conference Hall in Niumatang / Atelier RenTian - Exterior Photography, Windows
Conference Hall in Niumatang / Atelier RenTian - Exterior Photography, Facade, Windows

We tried to make use of a metal construction as an alternative of the unique picket construction to showcase this distinctive roof kind. Whereas preserving the standard design options, the meeting corridor now has a column-free area with a larger span and a nice sense of lightness, considerably decreasing development prices and shortening the development interval. The metal construction was fully prefabricated within the manufacturing facility after which welded and put in on-site, making certain a fast and environment friendly development course of.

Conference Hall in Niumatang / Atelier RenTian - Image 20 of 20
Conference Hall in Niumatang / Atelier RenTian - Interior Photography, Kitchen, Table
Conference Hall in Niumatang / Atelier RenTian - Interior Photography, Dining room, Table, Chair, Windows

The constructing partitions are constructed utilizing infill partitions. The infill partitions include an interior layer of hole bricks and an outer layer of native stones laid in a mosaic sample. This not solely responds to the native context but in addition demonstrates sustainable practices by reusing discarded bricks, stones, and damaged tiles. The metal columns are uncovered on the outside façade, showcasing the similarity to the logical construction of conventional picket constructions with infill partitions. It represents each a conventional inheritance and a up to date interpretation. The Niumatang meeting corridor makes an attempt to reinterpret the
standard picket construction system with a metal construction system. Whereas preserving the standard attraction, it higher adapts to precise necessities corresponding to development interval, value, sustainability, and reaching a large-span area. The incorporation of recycled supplies as mosaic infill partitions breathe new life into the standard constructing development system.

Conference Hall in Niumatang / Atelier RenTian - Exterior Photography